Ingredientai
Kefyras
2
l
Agurkai
2
vnt.
Salierų stiebai
2
vnt.
Ridikėliai
10
vnt.
Česnakai
2
skiltelės
Ruginė duona
200
g
Petražolės
20
g
Krapai
20
g
Pomidorai
400
g
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Porcijos: 4
Puikiai atgaivins karštą dieną.
Gaminimo eiga
Gaminimas:
Agurkus supjaustykite kubeliais, salierus – šiaudeliais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite. Žalumynus susmulkinkite. Duoną sutrupinkite.
Pomidorus pusei minutės užpilkite verdančiu vandeniu, kai pravės nulupkite odelę. Pomidorų minkštimą sutrinkite trintuvu. Visus komponentus, išskyrus žalumynus, sumaišykite, įberkite druskos, pipirų, dar kartą išmaišykite.
Sriubą išpilstykite į lėkštes, į kiekvieną lėkštę įpilkite po 0,5 l kefyro. Išmaišykite, įdėkite po du šaukštus pomidorų piurė, įberkite žalumynų ir patiekite.
Atsiliepimai