Ingredientai
voveraičių
0.5
kg
vandens
1
l
druskos
2
v. š.
cukraus
1
v. š.
acto
2
v. š.
česnako skiltelių
4
vnt.
lauro lapelių
keletas
Gaminimo eiga
1. Voveraites kruopščiai išvalykite, perplaukite vandeniu. Stambesnius grybus perpjaukite per pusę. Viską dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite. Jei atsirado putų, nugriebkite.
2. Dabar išvirkite marinatą iš visų nurodytų ingredientų, išskyrus actą.
3. Suberkite grybus į marinatą, pakaitinkite, kol užvirs ir pavirkite maždaug 5 minutes. Supilkite actą, leiskite dar kartą užvirti ir po kelių minučių išjunkite ugnį.
4. Grybus išpilstykite į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite, apverskite dangteliais žemyn ir palaikykite apkloję rankšluosčiu, kol stiklainiai atvės. Žiemą taip ruoštus grybus naudokite mišrainėms, sriuboms ir kitiems patiekalams gardinti.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Maxima”
Atsiliepimai