Ingredientai

miltų 240 g
cukraus 150 g
sodos 1 a. š.
druskos 0.5 a. š.
acto 1 a. š.
Šis citrininis pyragas yra labai paprastas ir greitai pagaminamas, taigi puikiai tiks užsimanius kažko saldaus. Šį gaivų skanėstą galima patiekti kaip desertą su augaline grietinėle, kaip saldžius pusryčius su uogomis ir kokosų jogurtu arba tiesiog kaip užkandį prie kavos ar arbatos. Be to, iš šių ingredientų galite gaminti ne tik pyragą - ši tešla taip pat puikiai tinka ir keksiukams.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

2. Pyrago kepimo formą (naudojome 20 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi.

3. Miltus persijokite į dubenį ir suberkite cukrų, sodą ir druską.

4. Įpilkite augalinį pieną, alyvuogių aliejų, actą, vanilės, citrinos ekstraktus ir citrinos žievelę. Maišykite kol viskas gražiai susimaišys ir neliks didelių gumuliukų. Nepermaišykite - nieko tokio, jeigu liks mažų gumuliukų.

5. Supilkite tešlą į kepimo formą. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Patikrinkite ar pyragas iškepęs įbesdami dantų krapštuką į pyrago centrą. Jeigu prie dantų krapštuko prilipo tešlos, kepkite dar kelias minutes.

6. Prieš patiekiant leiskite pyragui atvėsti

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Challenge 22.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai