Ingredientai

druskos 2 v. š.
cukraus 1 v. š.
acto 2 v. š.

Gaminimo eiga

1. Voveraites kruopščiai išvalykite, perplaukite vandeniu. Stambesnius grybus perpjaukite per pusę. Viską dėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir virkite. Jei atsirado putų, nugriebkite.

2. Dabar išvirkite marinatą iš visų nurodytų ingredientų, išskyrus actą.

3. Suberkite grybus į marinatą, pakaitinkite, kol užvirs ir pavirkite maždaug 5 minutes. Supilkite actą, leiskite dar kartą užvirti ir po kelių minučių išjunkite ugnį.

4. Grybus išpilstykite į iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite, apverskite dangteliais žemyn ir palaikykite apkloję rankšluosčiu, kol stiklainiai atvės. Žiemą taip ruoštus grybus naudokite mišrainėms, sriuboms ir kitiems patiekalams gardinti.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Maxima”

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai