Ingredientai
pomidorų
8
vnt.
svogūnų
2
vnt.
česnako
1
vnt.
brinzos sūrio
200
g
Pesto padažui:
kedro riešutų
3
v. š.
smulkinto kietojo sūrio
4
v. š.
česnako
1
skiltelė
alyvuogių aliejaus
5
v. š.
Baziliko
pagal skonį
Petražolių
pagal skonį
Gaminimo eiga
1. Kubeliais susmulkintus svogūnus ir kelias česnako skilteles pakepinkite su aliejumi. Pomidorus pirmiausia nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles, tuomet sutrinkite juos drauge su svogūnais. Viską sudėkite į puodą, suberkite prieskonius ir patroškinkite 10 min. Sriubą atvėsinkite.
2. Tuo metu paruoškite pesto padažą: į virtuvinį kombainą sumeskite 3 šaukštus kedrų riešutų, 4 šauštus tarkuoto sūrio, skiltelę česnako, šiek tiek baziliko, petražolių ir įpilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską sutrinkite iki vientisumo. Sriubą pagardinkite padažu ir pabarstykite brinzos sūriu.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“
Atsiliepimai