Ingredientai
Juodasis šokoladas
300
g
Sviestas
270
g
Grietinėlė
250
g
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
0.75
stiklinės
Miltai
stiklinė
Ledai
150
g
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 250 g šokolado su sviestu ištirpinkite, įstatę į indą su karštu vandeniu, paskui po vieną įmuškite trynius, suberkite miltus, įpilkite vanilės esencijos. Viską išmaišykite iki vientisos masės.
Baltymus su cukrumi išplakite iki standžios masės, tada atsargiai supilkite į šokolado masę.
Supilkite tešlą į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite 170 – 180 laipsnių orkaitėje 40 min.
Padažui pakaitinkite grietinėlę, suberkite 50 g trupinto šokolado ir užvirinkite. Karštą pyragą išimkite iš formos, apliekite padažu ir papuoškite ledų rutuliukais.
Atsiliepimai