Ingredientai

Druska 0.3 šaukštelio
Pipirai žiupsnelis
Obuoliai 0.3 vnt.
Vanduo 100 ml
Cukrus 4 šaukšteliai
Porcijos: 2

Gaminimo eiga

Paštetas

Apvalykite vištienos kepenėles. Į smulkintuvą sudėkite kiaušinius, druską ir pipirus. Viską suplakite maksimaliu režimu 4 minutes. Sudėkite kepenėles. Toliau viską kartu smulkinkite maksimaliu režimu 4 minutes. Baigdami lengva srovele ant viršaus pilkite prieš tai išlydytą sviestą. Supylę visą sviestą maksimaliu režimu plakite dar 5 minutes, kol gausis vientisa masė. Ją supilkite į molinį indą, išklotą storu karščiui atspariu maistiniu plastiku. Į kepimo skardą įpilkite vandens ir įstatykite indą su pašteto mase. Viską užklokite folija. 35 minutes virkite orkaitėje 98º C laipsnių temperatūroje.

Obuolių ir svogūnų džemas

Raudonuosius svogūnus supjaustykite tvarkingais pusės centimetro kubeliais, užpilkite actu, vandeniu ir cukrumi. Viską virkite, kol suminkštės svogūnai ir beveik nugaruos skystis. Pabaigoje sudėkite nuluptus ir tokiais pat kubeliais supjaustytus obuolius. Viską maišydami dar pavirkite, kol obuoliai įgaus svogūnų spalvą. Atvėsinkite.

Patiekimas

Atpjaukite 1 cm storio pašteto juostą skersai ir apipjaustykite iš visų pusių, kad gautųsi tvarkingas, taisyklingas stačiakampis. Lėkštėje padėkite duonos riekelę. Ant jos, naudodami šlapią peilį, uždėkite vištienos kepenėlių paštetą. Ant pašteto plona juostele užtepkite raudonųjų svogūnų ir obuolių džemą.

http://www.kaledos.borjomi.lt

kaledos.borjomi.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai