Ingredientai

Miltai 200 g
Cukrus 150 g
Druska žiupsnelis
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Porcijos: 4
Virti varškėtukaipatiekalas, tinkantis ir mažam, ir dideliam. O svarbiauisa, kad ir pagaminama gana paprastai. Burnoje tirpstantys virti varškėtukai valgomi su grietine, sviestu.

Gaminimo eiga

* Varškę pertrinkite per sietelį. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus ir cukrų, druską ir vanilinį cukrų. Gerai išminkykite.

* Atsignybkite po gabaliuką tešlos ir išvoliokite iš jo ilgą ploną "dešrelę". Tada supjaustykite ją gabaliukais. Taip paruoškite visą tešlą.

* Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir suberkite varškėtukus. Virkite pamaišydami, kad nesuliptų, kol iškils į paviršių ir dar 10 min.

* Patiekite su grietine arba sviestu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai