Ingredientai
„Clever“ varškė
3
pakeliai
„Iki“ kiaušiniai
2
vnt.
maltas cinamonas
1
a. š.
cukrus
170
g
kvietiniai miltai
150
g
braškės
300
g
Porcijos: 3
Varškėčių atsisakytų nebent tas, kas jų nėra ragavęs. Na o patiekiami su kvapnia braškių uogiene, jie akimirksniu nukelia į vaikystės virtuvę, kai mama ar močiutė traukdavo juos tiesiai iš keptuvės ir ragindavo nedelsiant valgyti. Patiekdami varškėčius su braškių uogiene papuoškite mėgstamomis uogomis.
Gaminimo eiga
* Dubenyje „Clever“ varškę sutrinkite su „Iki“ kiaušiniais, cinamonu ir cukrumi.
* Į gautą masę įsijokite miltus, suminkykite tešlą.
* Tešlą padalykite į 10 gabaliukų ir iš kiekvieno jų suformuokite maždaug piršto storio blynelius.
* Nuplautas ir nusausintas braškes sutrinkite, supilkite į puodą. Ten pat suberkite cukrų ir kaitindami maišykite, kelias minutes pavirkite.
* Keptuvėje pakaitinkite aliejų ir kepkite varškėčius po kelias minutes iš abiejų pusių, kol įgaus rudai auksinę spalvą.
* Uogienę perkoškite.
* Iškepusius varškėčius dėkite ant popierinio rankšluosčio – pertekliniams riebalams sugerti.
* Patiekdami varškėčius apipilkite braškių uogiene ir papuoškite raudonųjų serbentų uogomis.
Atsiliepimai