Kibinų mėgėjams – dar vienas receptas. Šįkart – su rikotos sūrio ir špinatų įdaru. Tikrai pamėgsite šiuos sodraus skonio kibinus.

Gaminimo eiga

1. Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska.

2. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais (trinkite delnais kol miltai ir sviestas taps rupiais miltais).

3. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą.

4. Padėkite valandai į šaldytuvą.

5. Paruoškite įdarą: rikotos sūrį pabarstykite druska, pipirais ir įdėkite du šaukštelius grietinės. Špinatus susmulkinkite ir nuplikykite karštu vandeniu, šaldytus špinatus atšildykite ir nuvarvinkite, sumaišykite su rikotos sūriu.

6. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

7. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su išplaktu kiaušiniu (prieš plakant į kiaušinį įpilkite šlakelį vandens).

8. Ke­pkite maždaug 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!