Gaminimo eiga

1. Karštu vandeniu užpilkite razinas, džiovintus abrikosus ir kriaušes. Palikite brinkti bent porą valandų.

2. Nupilkite vandenį nuo džiovintų vaisių ir juos nusausinkite. Smulkiai supjaustykite džiovintus abrikosus ir kriaušes.

3. Į gerai išplaktus kiaušinius supilkite išlydytą sviestą, šiltą pieną, suberkite sausas mieles ir gerai išmaišykite.

4. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir miltus. Viską labai gerai išmaišykite.

5. Suberkite razinas ir džiovintus vaisius. Gerai išmaišykite.

6. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti porą valandų, kad šiek tiek pakiltų.

7. Sviestu ištepkite kepimo formą ir sukrėskite tešlą.

8. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.

9. Pyragą išimkite iš kepimo formos ir palikite šiek tiek pravėsti. Per tą laiką pasiruoškite glajų.

10. Nedideliame puode ant silpnos ugnies kaitinkite grietinėlę ir sutarkuotą šokoladą (galite rinktis juodąjį arba baltąjį). Kaitinkite iki šokoladas ištirps ir pasidarys vientisa šokoladinė masė.

11. Šiek tiek pravėsusį šokoladinį glaistą užpilkite ant pyrago viršaus.

12. Apibarstykite moliūgų, granatų sėklomis, taip pat galite papuošti riešutais, džiovintais vaisiais.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai