Šis varškės pyragas su vyšniomis – tikras žiemos švenčių desertas. Subalansuoto skonio, trapiu pagrindu ir minkšto įdaro. Varškės pyragą suvartokite per 2–3 dienas.

Gaminimo eiga

* Smulkintus sausainius sumaišykite su lydytu sviestu ir gauta mase išklokite kepimo indo dugną, gerai paspauskite.

* Viename dubenyje sumaišykite varškę su vanile. Kitame išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplaktus kiaušinius supilkite į varškės masę, įmaišykite juodąjį šokoladą, aguonas ir gerai išmaišykite.

* Gautą masę tolygiai paskleiskite ant sausainių pagrindo ir kepkite orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Po kepimo leiskite atvėsti.

* Kol kepa pyragas, į prikaistuvį supilkite šaldytas vyšnias ir cukrų, užvirkite.

* Dubenėlyje sumaišykite nedidelį kiekį vandens su kukurūzų krakmolu ir supilkite į verdančias vyšnias. Pavirkite 10 minučių, kol sutirštės. Pilnai atvėsinkite.

* Patiekite pyragą su vyšniomis.

* Laikykite šaldytuve, sandariame inde 2-3 dienas.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai