Ingredientai

Tamsus romas 0.2 stiklinės
Vanilės ekstraktas 1 šaukštelis
Sviestas 0.3 stiklinės
Cukrus 1 stiklinė
Grietinė 0.5 vnt.
Miltai 1.5 stiklinės
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Citrinos žievelė 2 šaukšteliai
Druska 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Dubenyje arba stiklainyje sumaišykite spanguoles, romą ir ½ arbatinio šaukštelio vanilės. Indą uždenkite ir dėkite į šaldytuvą 12-24 val. (mažiausiai du kartus per šį periodą masę pamaišykite).

2. Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių, sviestu ištepkite 23 cm ilgio ir 10 cm pločio kepimo formą.

3. Maišyti skirtame dubenyje išplakite tirpintą sviestą, cukrų, kiaušinius, ½ arbatinio šaukštelio vanilės likutį ir grietinę. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir citrinos žievelę. Į sausus ingredientus suberkite spanguoles ir supilkite susidariusį skystį, masę išmaišykite. Trečdalį sausų ingredientų sumaišykite su sviesto ir kiaušinių mase, kruopščiai dar kartą viską išmaišykite, tada procedūrą kartokite, kol gausite vientisą tešlą.

4. Ją sukrėskite į kepimo formą ir kepkite, kol įsmeigtas degtukas liks švarus (apie 50-60 min). Vėsinkite spanguolių duoną mažiausiai pusvalandį ir tik po to traukite iš formos.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Tradicinis Trijų karalių pyragas
Reikia pasistengti
2 val.

Tradicinis Trijų karalių pyragas

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“