Blondis savo tekstūra labai primena braunį, jis toks pats minkštas ir šlapias viduje, o skoniu – sausainius su šokolado gabaliukais. Šis avinžirnių blondis – be miltų, bet pažadu, avinžirnių skonio tikrai nesijaučia. Ypač skanus kol šiltas, tad atvėsusį rekomenduoju prieš valgant pašildyti.
Receptu dalijasi tinklaraštis Cukrus ir druska.

Gaminimo eiga

1. Avinžirnius šakute sutriname iki šlapio smėlio tekstūros.

2. Sudedame riešutų sviestą, gerai išmaišome.

3. Sudedame sausus ingredientus – migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, išmaišome.

4. Įpilame šlakelį pieno, jei tešla per sausa.

5. Susmulkiname šokoladą ir įmaišome į tešlą.

6. Supilame tešlą į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes arba, kol gražiai paruduos viršus.

Skanaus!
Avinžirnių blondis
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta

Blynai su lašiša ir ikrais
Lengvai paruošiamas
20 min.

Blynai su lašiša ir ikrais