Ingredientai

Miltai 2 skiltelės
Druska žiupsnelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Cukrus 0.5 stiklinės
Citrinų sultys 2 šaukštai
Krakmolas 3 šaukštai
Cukrus 6 šaukštai
Razinos 2 saujos
Citrinos žievelė 1 šaukštelis
Cukrus 3 šaukštai
Medus 1 šaukštas
Pienas 3 šaukštai
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Išsukite sviestą su cukrumi.

Įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų.

Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Suberkite į sviesto maišinį ir išmaišykite, kad pasidarytų vientisa tešla.

Nulupkite kriaušes, supjaustykite perpus ir išimkite sėklalizdžius.

Supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su citrinų sultimis.

Įmaišykite sviestą, cukrų, razinas ir citrinų žieveles.

Palikite 10 minučių pastovėti ir tada įmaišykite bulvių krakmolą.

Ištepkite riebalais 26 cm skersmens išardomą formą. Išlipdykite tešla formos dugną ir šonus.

Užpilkite obuolių maišinį ant tešlos.

Viršui ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų, sudėkite medų, supilkite pieną bei migdolų drožles.

Pakaitinkite iki virimo ir užpilkite ant obuolių.

Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 35-45 minutes.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas