Ingredientai
Medus
400 g
Kiaušiniai
5 vnt.
Cukraus
150 g
Sviestas
50 g
Grietinės
1 stiklinė
Miltų
500 g
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Cinamono
1 šaukštelis
Muskato riešutai
0.5 šaukštelis
Kvapieji pipirai
0.5 šaukštelis
Graikiniai riešutai
3 sauja
Apelsinai
3 vnt.
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Kiaušinių trynius ištrinkite su cukrumi.
Supilkite atvėsintą pavirintą medų (kad liktų skystas).
Supilkite ištirpintą sviestą, grietinę.
Gerai išmaišykite. Maišant suberkite miltus ir kepimo miltelius.
Įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus.
Įmaišykite smulkintus riešutus.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo skardą, aukštais kraštais.
Ant viršaus sudėkite apelsinų griežinėlius ir juos kiek spustelėkite ranka.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių.