Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla
1 pakelis
Slyva
1 kg
Juodasis šokoladas
100 g
Cukraus
2 šaukštas
Cukraus pudra
1 šaukštas
Porcijos: 8
Gaminimo eiga
Slyvas nulupkite (tai padaryti bus lengviau, nei nuplikysite karštu vandeniu), išimkite kaulus ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Sumaišykite su cukrumi ir trupintu šokoladu.
Atšildytą tešlą iškočiokite į vieną didelį lakštą (jis neturėtų būti labai plonas).
Dėkite slyvų įdarą, tolygiai paskirstykite (žiūrėkite, kad nuo vieno krašto liktų 2-3 cm be įdaro).
Suvyniokite, gerai užspauskite galus ir šoną, paliktu krašteliu.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Apibarstykite cukraus pudra ir valgykite jau atvėsusį.