Ingredientai

Bananai 2.5 vnt.
Sviestas 60 g
Cukrus 60 g
Medus 1 šaukštas
Sviestas 150 g
Cukrus 80 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Medus 1 šaukštas
Miltai 130 g
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Sviestu ištepkite 20 cm skersmens kepimo formą.

60 gramų sviesto gerai išsukite su 60 gramų cukraus ir medumi ir juo padenkite formos dugną.

Dėkite bananų griežinėlius (griežinėliai turėtų būti 2 cm aukščio), vienas šalia kito.

Pyrago tešlai gerai išsukite likusį sviestą su likusiu cukrumi, įpilkite vanilinio cukraus ir įmuškite kiaušinius.

Viską gerai sumaišykite.

Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į sviestą, išmaišykite ir įpilkite medaus.

Vėl viską gerai išmaišykite.

Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai paskirstykite ją, kad nesugadintumėte pyrago viršaus.

Kepkite 35 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškepusį ir kiek pravėsusį pyragą apverskite ant lėkštės (bananai turi atsidurti viršuje).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai