Ingredientai

Miltai 300 g
Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
Cukrus 100 g
Pienas 1 šaukštas
Obuoliai 1.5 kg
Cinamonas 1 šaukštelis
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Obuolius nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite.

Suberkite į puodą, užberkite cukrumi, cinamonu ir maišant virkite ant mažos ugnies apie 6-8 minutes. Suberkite kapotus migdolus ir palikite atvėsti.

Tešlai skirtus produktus sumaišykite ir gerai išminkykite.

Trečdalį tešlos atskirkite ir atidėkite į šoną.

Kepimo skardą aukštais kraštais ištieskite kepimo popieriumi ir sukrėskite didesnį gabalą tešlos. Išlyginkite.

Supilkite apvirtus obuolius ir ir išlyginkite.

Mažesnį tešlos gabalėlį sutrupinkite ant pyrago viršaus.

Kepkite 40 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Pyragui leiskite atvėsti ir tik tuomet pjaustykite.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai