Ingredientai

Melasa 2 v. š.
Medus 225 g
Vanilės pasta 2 a. š.
Pienas 240 g
Soda 2 a. š.
Tarkuotas imbieras 1 a. š.
Druska 0.2 a. š.
Cinamonas (arba meduolių prieskonių mišinys) 1 a. š.
Kreminio sūrio kepurėlei:
Kreminis sūris 250 g
Porcijos: 10
Lipnus, minkštas ir su ryškiu medaus aromatu – toks yra šis labai kalėdinis pyragas.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Pasiruoškite kvadratinę formą, įklokite kepimo popierių. Ištepkite popierių sviestu ar aliejumi.

2. Išlydykite sviestą, melasą, medų, vanilę, cukrų. Kaitinkite tol, kol ištirps cukraus kristalai. Leiskite masei atvėsti. Kitame inde sumaišykite pieną bei kiaušinius. Supilkite šią masę į sviesto-cukraus masę. Miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną išsijokite į sviesto ir cukraus mišinį. Maišykite tol, kol masė susijungs ir taps vientisą.

3. Supilkite tešlą į formą ir kepkite 40-45 minutes. Leiskite pyragui pilnai atvėsti formoje.

4. Į dubenį sudėkite kreminį sūrį bei cukraus pudrą. Su rankiniu plakikliu plakite tol, kol masė taps tiršta ir puri. Įspauskite citrinos sultis, įmaišykite. Kai pyragas bus pilnai atvėsęs – tepkite kremą šaukštu arba peiliu.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai