Gaminimo eiga

1. Apvalią 28 cm skresmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Duonos riekeles, alyvuoges ir sviestą sutrinkite maisto smulkintuvu. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant kepimo formos dugno.

3. Želatiną išbrinkinkite vandenyje.

4. Lašišų filė pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos, pipirų ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.

5. Puode užvirkite grietinėlę, sudėkite išbrinkintą želatiną ir maišykite, kol ji ištirps. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

6. Dubenyje sumaišykite trintą varškę, tepamąjį varškės kremą. Varškės masę sumaišykite su paruošta grietinėle. Nuo krapų nuskabykite lapelius, o stiebelius pasilikite krevečių kiautų sultiniui gaminti. Suberkite krapus, citrinos žievelę, druską, pipirus ir išmaišykite.

7. Sudėkite plėšytą lašišą į paruoštą varškės masę, sukrėskite ant duonos pagrindo, gražiai paskirstykite ir padėkite į šaldytuvą 1-2 valandoms, kad sustingtų.

8. Gaminkite želė sluoksnį: nuo krevečių nuimkite kiautus, užpilkite juos 1 l ir 200 ml vandens ir užvirkite. Nugraibykite putas, tada įdėkite svogūną, suberkite krapų stiebus, druską ir pipirus. Ant mažos kaitros virkite apie 40 Paskui perkoškite – turi likti 1 litras skysčio. Sultinyje ištirpinkite brinkintą vandenyje želatiną ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

9. Krevetes pavirkite 2-3 minutes sūdytame vandenyje ir atvėsinkite.

10. Iš rūkytos lašišos suformuokite rožytes.

11. Kai bus sustingęs varškės kremo sluoksnis, formuokite norimą ornamentą iš rūkytų lašišų, krevečių ir krapų. Užpilkite po kelis šaukštus sultinio su želatina ir padėkite į šaldytuvą 15-20 minučių, kad sustingtų. Tada berkite ikrų, vėl pilkite kelis šaukštus sultinio su želatina ir vėl dėkite keliolikai minučių į šaldytuvą. Kartokite keleta kartų.

Receptu dalijasi „Rimi“ .

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai