Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C laipsnių. Kepimo indą išklojame kepimo popieriumi.

2. Linų sėmenis užpilame 5 š. vandens ir paliekame brinkti apie 10 min.

3. Speltos miltus sumaišome su migdolų miltais, soda, kepimo milteliais, ciberžole ir druska.

4. Pieną su cukrumi supilame į puodą ir maišant lengvai pašildome, kol cukrus ištirps. Supilame kartu su aliejumi, linų sėmenimis ir citrinos žievele į miltus ir išmaišome.

5. Gautą masę sukrečiame į kepimo indą, šauname į įkaitintą orkaitę ir kepame apie 45 min., kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas liks sausas.

6. Kol kepa pyragas, pasiruošiame sirupą. Išspaudžiame citrinos sultis, supilame į puodą kartu su cukrumi ir ant nedidelės kaitros vis pamaišant kaitiname, kol cukrus pilnai ištirps.

7. Ištraukus pyragą iš orkaitės leidžiame jam apie 10 min pravėsti. Tada su plonu mediniu pagaliuku (pvz. dantų krapštuku) subadome pyragą ir su šaukštu ant pyrago paviršiausias po truputį paskirstome paruoštą sirupą. Leidžiame visiškai atvėsti.

8. Prieš patiekiant ant pyrago galima užtarkuoti citrinos žievelę ir pabarstyti migdolų miltais arba cukraus pudra.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir valgykimesveikiau.lt

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai