Elžbieta Monkevič dalinasi minkštučių bandelių receptu, kurį rado ukrainiečių konditerės Liza Glinskaja @lizaglinskaya Youtube kanale.

Gaminimo eiga

1. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, palikite, kol viršuje susidarys putų kepurėlė.

2. Į minkymo dubenį suberkite miltus, druską, supilkite pieną, ištirpintas mieles ir kiaušinį. Užminkykite tešlą, pabaigoje supilkite po truputį aliejų ir minkykite, kol aliejus įsimaišys. Suformuokite rutulį ir palikite kilti 35-45 min.

3. Pakilusią tešlą padalinkite mažais gabaliukais po 30-35 g, suapvalinkite juos, sudėkite į skardą ir palikite kilti vėl - 35-45 min, kol jų tūris padvigubės.

4. Kepkite 180 °C 30 min.

5. Per tą laiką paruoškite masę viršui: žalumynus ir česnakus labai labai smulkiai supjaustykite, sumaišykite su druska ir aliejumi. Gauta mase tepkite karštas, ką tik iškepusias bandeles.

Valgykite su barščiais, skanaus!

O ukrainietiškų barščių receptą rasite ČIA.

Už receptą dėkojame Elžbietai Monkevič.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai