Ingredientai

Miltai 1 puodelis
Sviestas 6 šaukštai
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Cukrus puodelis
Kardamonas šaukštelis
Cukrus 1 stiklinė
Medus 2 šaukšteliai
Šafranas šaukštelis
Pistacijos 1 stiklinė

Gaminimo eiga

Orkaitę įkaitinkite iki 170 °C.

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite, kol pabals. Suberkite 1/2 puodelio cukraus ir vėl gerai išsukite. Po vieną, nuolat maišant, įmuškite kiaušinius ir sukite, kol masė taps vienalytė. Supilkite 1/4 puodelio rožių vandens ir suberkite kardamoną ir migdolų miltus. Išmaišykite. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir persijokite. Suberkite į sviesto masę ir užmaišykite tešlą.

Kepimo formą ištepkite sviestu arba aliejumi ir sukrėskite tešlą. Išlyginkite paviršių ir dėkite į įkaitintą orkaitę. Kepkite maždaug 35 iki 40 minučių.

Iškepusį pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti.
Pasigaminkite sirupą.

Šafraną užplikykite 1 šaukštu verdančio vandens ir palikite pusvalandžiui.

Nedideliame puode sumaišykite 1 puodelį cukraus su 1/3
puodelio verdančio vandens ir šafrano nuovirą, gerai išmaišykite. Puodą užkaiskite ir virkite ant nedidelės ugnies, kol masė pradės tirštėti.

Supilkite 1/4 puodelio rožių vandens ir sudėkite medų.
Iškepusį pyragą supjaustykite gabaliukais, apliekite sirupu ir palaukite, kol visiškai susigers. Paviršių gausiai apibarstykite susmulkintomis pistacijomis.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis