Ingredientai

Sviestas 130 g
Cukrus 130 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Vanilės ekstraktas 0.5 šaukštelio
Konservuotų ananasų sirupas 1 šaukštas
Miltai 130 g
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Sviestas 60 g
Cukrus 60 g
Ananasai 4 riekelės
Medus 1 šaukštas
Porcijos: 8
Už receptą dėkojame skaitytojai Robertai.

Gaminimo eiga

Sviestu ištepkite 20 cm skersmens kepimo formą.

60 gramų sviesto gerai išsukite su 60 gramų cukraus ir medumi ir juo padenkite formos dugną.

Dėkite konservuoto ananaso griežinėlį į vidurį. Likusius griežinėlius perpjaukite per pusę ir išklokite formos pagrindą neliesdami sienelių.

Pyrago tešlai gerai išsukite likusį sviestą su likusiu cukrumi, įpilkite vanilės ekstrakto ir įmuškite kiaušinius. Viską gerai sumaišykite.

Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, suberkite į sviestą, išmaišykite ir įpilkite ananasų sirupo. Vėl viską gerai išmaišykite.

Tešlą užpilkite ant pyrago viršaus ir atsargiai tolygiai paskirstykite ją, kad nesugadintumėte pyrago viršaus.

Kepkite 25 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Iškepusį ir kiek pravėsusį pyragą apverskite ant lėkštės (ananasai turi atsidurti viršuje).

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu