Ingredientai

Miltai 1.5 stiklinės
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Cukrus 3 šaukštai
Cinamonas 1 šaukštelis
Cukrus 1 stiklinė
Vanduo 0.5 stiklinės
Miltai 1.5 stiklinės
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Porcijos: 6
Sultingas rabarbarų plokštainis su traškiu karamelės skonio papločiu. Maloni rūgštelė suteikia pyragui su niekuo nesupainiojamą skonį. Prieš patiekdami rabarbarų plokštainį apibarstykite cukraus pudra.

Gaminimo eiga

1. Išminkyti sviestą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kad tešla taptų vientisa, ir ja išlipdyti kepamuoju popieriumi išklotą orkaitės skardos dugną.

2. Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių.

3. Supjaustyti gabalėliais rabarbarus ir sumaišyti su cukrumi bei cinamonu. Užpilti mišinį ant tešlos.

4. Viršų ruošti šitaip: išplakti kiaušinius ir cukrų. Ištirpinti puodelyje sviestą, supilti vandenį ir leisti užvirti.

5. Užpilti sviesto mišinį ant išplaktų kiaušinių.

6. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir supilti į išplaktų kiaušinių masę.

7. Užpilti ant rabarbarų ir kepti apie 25 minutes.

8. Ataušusį pyragą supjaustyti keturkampiais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai