skonis


DELFI eksperimentas: R. Stukas įvertino gatvėje sutiktų vilniečių mitybą  (25)
2016 m. rugsėjo 30 d. 15:46
Vos 1 iš 5 Lietuvos gyventojų rinkdamiesi maisto produktus galvoja apie jo naudą sveikatai. DELFI atliko eksperimentą – apklausė vilniečius apie jų mitybos...
Vilniaus mokyklų valgyklose – šiurkštūs pažeidimai: šie produktai turėtų būti išimti iš prekybos  (58)
2016 m. rugsėjo 30 d. 07:03
Jei prieš kelerius metus mokyklų valgyklose buvo galima ne tik nebrangiai papietauti, bet ir gyvenimą pasaldinti įvairiais čia įsigytais saldumynais, dabar...
Vedybų planuotoja apie vestuves Italijoje, stereotipus ir lietuvių norus  (1)
2016 m. rugsėjo 30 d. 00:10
Lietuvoje šiuo metų laiku vestuvių sezonas baigiasi, tuo tarpu Italijoje jis tik...
Gurmaniškame vakare dalyvavęs M. Petruškevičius: užkandžiui dažniausiai renkuosi austres  (48)
2016 m. rugsėjo 28 d. 20:21
Kodėl austrių skanavimas yra tam tikra šventė, geriausiai atsakytų gurmanai, tačiau...
18 interjero dizaino Instagramo profilių, kuriuos privalai sekti  (4)
2016 m. rugsėjo 28 d. 15:35
Kartais tiesiog norisi žvilgtelėti į tų žmonių gyvenimus, kurių kasdienybę lydi...
Plokštainis „Magdė“  (2)
2016 m. rugsėjo 28 d. 00:00
Senovinis trapios tešlos plokštainis- pyragas „ Magdė “, perteptas marmeladu, cinamonu ir kakaviniu kremu su želatina.
Anandos tėvai gydytojams nesakė, kuo maitina savo dukrą: po 25 metų ji jau gali pasigirti rezultatais  (405)
2016 m. rugsėjo 26 d. 18:13
Visuomenėje vis daugiau žmonių dėl vienokių ar kitokių priežasčių tampa vegetara is. Mityba , sutikite, vis dar yra ta konfliktinė tema, dėl kurios tiek...
Afrodiziakai – augalai aistrai 2 dalis
2016 m. rugsėjo 26 d. 16:48
Neseniai pristatėme penkis augalus gan dažnus ant mūsų stalo ir turinčius aistrą...
Tikro rudens skonis: 3 gardūs moliūgų receptai
2016 m. rugsėjo 26 d. 10:43
Darže karaliaujant moliūgams, patiekalai iš šių daržovių vis dažniau gula ant...
3 rudens patiekalai – jausitės žvalūs ir figūra padailės
2016 m. rugsėjo 25 d. 00:00
Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau...
Karo žmonės, mylėję savo vergiją: Rusija keitėsi ir už tai savęs nekentė  (325)
2016 m. rugsėjo 24 d. 10:18
Ukrainoje gimusios baltarusių rašytojos Svetlanos Aleksijevič „Laikas iš antrų rankų“ – tai unikalaus intymiosios dokumentinės prozos žanro knyga, 2015...
Reidas po Vilniaus mokyklų valgyklas: ką rado  (172)
2016 m. rugsėjo 23 d. 13:04
Dauguma su siaubu prisimena mokyklinius laikus, kai tekdavo srėbti skystą valgyklinę sriubą ar kramtyti neaiškios sudėties kotletus. DELFI nutarė atlikti...
Mūsų skaitymo įpročiai – tai literatūrinis Donbasas  (34)
2016 m. rugsėjo 22 d. 23:12
Mūsų tekstai ir pastangos – ar veikiau bandymai – diskutuoti viešumoje, kai...
Konservavimas namuose: be kokių priedų neišsiversite ir kokių dažnai naudojamų geriau nedėti  (3)
2016 m. rugsėjo 22 d. 21:10
Ruošdamos atsargas žiemai šeimininkės kasmet dalijasi įvairiais konservavimo būdais ir...
Palygino lietuviškus ir užsienietiškus ledus: sudėtyje – derva, guma ir pieno milteliai  (20)
2016 m. rugsėjo 22 d. 17:01
Parduotuvėse akys raibsta nuo plataus ledų pasirinkimo – įvairių skonių, spalvų,...
3 daržovių patiekalai rudeniui, kuriuos rekomenduoja mitybos specialistai
2016 m. rugsėjo 22 d. 13:16
Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“ , o atvirkščiai –...
TOP 3 rugsėjo patiekalai: ir sveika, ir skanu
2016 m. rugsėjo 22 d. 12:43
Ruduo – metas, kuomet norisi ne tik keisti savo mitybos įpročius, bet ir sočiau pavalgyti. O, kad maistas nesukeltų „tingulio“, o atvirkščiai – skatintų...
Ginklas prieš vėžį, astmą ir depresiją: veikia tik vartojamas su maistu  (24)
2016 m. rugsėjo 22 d. 07:00
Pastaruoju metu visur mirga antraštės apie stebuklingas ciberžolė s galias ir jos...
Koks maistas tinka prie kokteilių? Ko reikėtų vengti prieš valgį ir po jo?
2016 m. rugsėjo 22 d. 00:00
Turbūt prie alaus niekada nevalgytumėte arbūzų ir vynuogių sumuštinukų, o sotaus...
Stebimi pokyčiai lietuvio pirkinių krepšelyje: populiarėja Vakaruose mėgiama mėsa  (27)
2016 m. rugsėjo 21 d. 17:12
Statistikos departamento duomenimis, 2015 metais, lyginant su 2014 m., vienas Lietuvos...
Rio prisiminus: olimpinės žaidynės – DELFI žurnalisto akimis
2016 m. rugsėjo 21 d. 11:30
Kylanti Lietuvos trispalvė, medalio skonis, triumfo salto, nusivylimo ašaros ir net savikritika – olimpinėse žaidynėse buvo galima išvysti įvairių emocijų...
Karamelinis tinginys su šokoladu
2016 m. rugsėjo 21 d. 00:10
Tinginys - labai skanus, saldus, su karameliniu-šokoladiniu prieskoniu.
J. Hardenas stoja D. Motiejūno pusėn – skatina „Rockets“ išspręsti problemą  (15)
2016 m. rugsėjo 20 d. 18:16
Hjustono „Rockets“ superžvaigždė Jamesas Hardenas užsiminė nesantis patenkintas...
Perskaitę šią informaciją etiketėje, kai kurių daržovių galite nebevalgyti  (21)
2016 m. rugsėjo 19 d. 14:50
Dažnas pirkėjas įvairius maisto produktus į savo pirkinių krepšelį krauna nė...
Foralbergo kalnų sakmės, Alpių sūris ir karvių šypsenos
2016 m. rugsėjo 19 d. 09:32
Žvilgsnis bėgioja žaliais Alpių šlaitais, užkliūdamas už viršūnių, kai kur net ir...
Cukrų žmonės mėgsta dėl ankstyvo vaikystės potyrio  (7)
2016 m. rugsėjo 18 d. 16:12
Motinos piene yra angliavandenio laktozės, tad mūsų polinkis saldžiam skoniui yra prigimtinis įprotis, kurio neišnaikinsime, LRT RADIJUI sako gydytoja dietologė...
Skaniau už pomidorus: vytintos paprikos aliejuje  (1)
2016 m. rugsėjo 18 d. 00:00
Gal nustebsite, bet vytintos paprikos, konservuotos aliejuje su prieskoniais, skoniu smarkiai lenkia senjorus pomidorus. Galbūt todėl, kad tai visai naujai atrastas...
Grybautojai prašo pažinti grybus: rinkti ar palikti?  (36)
2016 m. rugsėjo 17 d. 15:20
Ar visada žinote, kokie grybai atsiduria Jūsų pintinėje? DELFI Piliečio rubrikos...
Kaip teisingai naudoti prieskonius
2016 m. rugsėjo 17 d. 00:00
Tikras menas teisingai parinkti prieskonius. Tačiau tai tampa visai paprasta žinant kelias...
Kotletai „taupukas“: už šį receptą – didžiausia pagarba  (2)
2016 m. rugsėjo 17 d. 00:00
Kotletams gaminti yra sukurta nesuskaičiuojama galybė receptų. Vieni jų itin skanūs,...