Ingredientai

Vištienos filė 4 vnt.
Saldžiosios raudonosios paprikos 2 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Ryžiai 1.5 stiklinės
Baltas sausas vynas 0.5 stiklinės
Kokosų pienas 100 ml
Saldžiarūgštis padažas 2 šaukštai
Rudasis cukrus 2 šaukštai
Citrinos 1 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Petražolės 2 šakelės
Porcijos: 4
Šį patiekalą paruošite pakankamai greitai. Plovui gaminti labai tinka kokosų pienas, tačiau jį galite pakeisti tarkuotais kokosų riešutais arba plakta grietinėle.

Gaminimo eiga

Vištieną ir paprikas supjaustykite plonomis juostelėmis, svogūną – pusžiedžiais.

Į keptuvę įpilkite aliejaus ir 3–4 minutes kepkite vištieną.

Sudėkite paprikas, svogūną ir pakaitinkite dar 2–3 minutes.

Suberkite ryžius, pakepinkite 3–4 minutes.

Supilkite baltąjį vyną ir troškinkite 10–15 minučių ant mažos ugnies.

Pridėkite kokosų pieno, saldžiarūgščio padažo, rudojo cukraus ir troškinkite, kol ryžiai suminkštės.

Patiekalą pagardinkite citrinos sultimis, druska ir pipirais.

Baigdami gaminti pridėkite smulkiai kapotų petražolių.

Mano namai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla