Porcijos: 4

Gaminimo eiga

1. Įdarui džiovintus grybus išmirkykite ir išvirkite tame pačiame vandenyje. Paskui nusunkite ir sumalkite.

2. Keptuvėje svieste pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, tada suberkite džiovintus ir susmulkintus konservuotus grybus ir pakepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Kai pravės, suberkite džiūvėsėlius ir įmuškite kiaušinį, gerai išmaišykite. Jei norite, pagardinkite mėgstamomis žolelėmis.

4. Nuskustas bulves sutarkuokite ir nusunkite. Skysčio neišpilkite - kai pastovės, ant indo dugno nusistovės krakmolas, kurį panaudosite tešlai.

5. Virtas bulves sutrinkite. Sudėkite į žalių bulvių tarkius, išgriebkite nusistojusį krakmolą, pasūdykite ir įberkite šaukštą miltų ir šaukštą krakmolo.

6. Imkite po gumulą tešlos, delne ją išplokite ir dėkite po šaukštą grybų įdaro. Gražiai suformuokite cepeliną. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug pusvalandį.

7. Patiekite su grietinės arba spirgučių padažu.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai