Ingredientai
Miltai
350
g
Sviestas
250
g
Kiaušiniai
2
vnt.
Grietinė
1
šaukštas
Druska
žiupsnelis
Varškė
600
g
Sviestas
50
g
Obuoliai
vnt.
Kiaušiniai
4
vnt.
Cukrus
300
g
Miltai
1
šaukštas
Vanilinis cukrus
3
šaukšteliai
Sviestas
100
g
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Sviestą sukapokite su miltais, kol miltai sudrėks.
Įberkite druskos, įdėkite grietinės, įmuškite kiaušinius.
Gerai išminkykite, susukite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą.
Iškočiokite apskritą, 1 cm storio paplotį. Įtieskite į miltais pabarstytą kepimo formą, užlenkiant kraštus aukštyn.
Varškę pertrinkite per sietelį ir išsukite su minkštu sviestu ir cukrumi.
Įmuškite kiaušinius, išmaišykite, suberkite miltus, išmaišykite.
Nuluptus obuolius sutarkuokite šiaudeliais ir įmaišykite į varškę.
Supilkite įdarą ant pagrindo, išlyginkite ir užtarkuokite tolygiai sviesto.
20 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių.
Iš formos išimkite jau atvėsusį.
Atsiliepimai