Ingredientai

Miltai 350 g
Sviestas 250 g
Kiaušiniai 2 vnt.
Grietinė 1 šaukštas
Druska žiupsnelis
Varškė 600 g
Sviestas 50 g
Obuoliai vnt.
Kiaušiniai 4 vnt.
Cukrus 300 g
Miltai 1 šaukštas
Vanilinis cukrus 3 šaukšteliai
Sviestas 100 g
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Sviestą sukapokite su miltais, kol miltai sudrėks.

Įberkite druskos, įdėkite grietinės, įmuškite kiaušinius.

Gerai išminkykite, susukite į maistinę plėvelę ir dėkite valandai į šaldytuvą.

Iškočiokite apskritą, 1 cm storio paplotį. Įtieskite į miltais pabarstytą kepimo formą, užlenkiant kraštus aukštyn.

Varškę pertrinkite per sietelį ir išsukite su minkštu sviestu ir cukrumi.

Įmuškite kiaušinius, išmaišykite, suberkite miltus, išmaišykite.

Nuluptus obuolius sutarkuokite šiaudeliais ir įmaišykite į varškę.

Supilkite įdarą ant pagrindo, išlyginkite ir užtarkuokite tolygiai sviesto.

20 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Sumažinkite iki 180 laipsnių ir kepkite dar 40 minučių.

Iš formos išimkite jau atvėsusį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai