Ingredientai
Avižiniai dribsniai
60 g
Miltų
40 g
Sviestas
70 g
Rudasis cukrus
100 g
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 žiupsnelis
Obuolių
500 g
Rudasis cukrus
3 v. š.
Cinamono
1 a. š.
Porcijos: 8
Vido Bareikio receptas.
Gaminimo eiga
1. Nulupkite ir supjaustykite obuolius nedidelėmis skiltelėmis, užbarstykite cinamonu, cukrumi ir išmaišykite.
2. Tešlai sukapokite kietą ir šaltą sviestą, suberkite ant viršaus avižinius dribsnius, miltus, druską, cukrų ir viską sumaišykite.
3. Ištepkite kepimo formą sviestu ir į ją tolygiai sutrupinkite vieną ketvirtadalį pasigamintos tešlos. Tuomet sudėkite obuolius ir ant viršaus užtrupinkite likusią tešlos dalį.
4. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.