Blondis savo tekstūra labai primena braunį, jis toks pats minkštas ir šlapias viduje, o skoniu – sausainius su šokolado gabaliukais. Šis avinžirnių blondis – be miltų, bet pažadu, avinžirnių skonio tikrai nesijaučia. Ypač skanus kol šiltas, tad atvėsusį rekomenduoju prieš valgant pašildyti.
Receptu dalijasi tinklaraštis Cukrus ir druska.

Gaminimo eiga

1. Avinžirnius šakute sutriname iki šlapio smėlio tekstūros.

2. Sudedame riešutų sviestą, gerai išmaišome.

3. Sudedame sausus ingredientus – migdolų miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską, išmaišome.

4. Įpilame šlakelį pieno, jei tešla per sausa.

5. Susmulkiname šokoladą ir įmaišome į tešlą.

6. Supilame tešlą į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepame iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes arba, kol gražiai paruduos viršus.

Skanaus!
Avinžirnių blondis
Projektas „Tapk auGalingas“

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Keksas su kondensuotu pienu
Lengvai paruošiamas
1 val.

Keksas su kondensuotu pienu

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis