Ingredientai

Cukrus 3 šaukštai
Aguonos 8 šaukštai
Cukraus pudra 2 šaukšteliai
Razinos 4 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Aguonas užpilkite karštu vandeniu.

2. Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskirkite tris lakštus ir juos plonai iškočiokite.

3. Kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sumaišykite su cukrumi (labai gerai išsukite) ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).

4. Vieną iškočiotų lakštų aptepkite aguonų ir sviesto mišiniu ir suvyniokite.

5. Likusius du lakštus aptepkite sviestu, pabarstykite aguonomis ir mirkytomis razinomis. Šiuos lakštus užvyniokite ant sukučio su aguonų įdaru.

6. Lengvai išplakite kiaušinį su dviem šaukštais vandens ir aptepkite vyniotinio viršų.

7. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

8. Iškepus viršų pabarstykite cukraus pudra. Galima naudoti kapotus migdolus ar kitus riešutus.

9. Pjaustykite jau atvėsusį.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Braunis su braškėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Braunis su braškėmis

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Tradicinis Trijų karalių pyragas
Reikia pasistengti
2 val.

Tradicinis Trijų karalių pyragas

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“