Ingredientai

Cukrus 3 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Aguonos 8 šaukštai
Cukraus pudra 1 šaukštas
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Aguonas užpilkite karštu vandeniu.

Migdolus nuplikykite karštu vandeniu, nuimkite žieveles ir susmulkinkite.

Cukrų sumaišykite su vaniliniu cukrumi.

Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Atskirkite lakštus į tris dalis ir gana plonai iškočiokite.

Kambario temperatūros sviestą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sumaišykite su cukrumi (labai gerai išsukite), puse smulkintų migdolų ir dviem trečdaliais aguonų (nukoštų).

Vieną iškočiotų lakštų aptepkite migdolų, aguonų ir sviesto mišiniu ir suvyniokite.

Likusius du lakštus aptepkite sviestu, pabarstykite aguonomis ir mirkytomis džiovintomis spanguolėmis. Šiuos lakštus užvyniokite ant sukučio su aguonų įdaru.

Lengvai išplakite kiaušinį su dviem šaukštais vandens ir aptepkite šimtalapio viršų.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.

Iškepus viršų pabarstykite cukraus pudra. Pjaustykite jau atvėsusį.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai