Ingredientai
maskarponės
300
g
cukraus miltelių
3
v. š.
tarkuotos apelsino žievelės
1
v. š.
grietinėlės
100
g
espreso kavos
5
puodeliai
kakavos
2
v. š.
bazilikų lapelių
keletas
Porcijos: 4
Jei išgirsite tariant „itališkas desertas“, matyt, iškart pagalvosite apie tiramisu. Vienas nemariausių receptų, sužavinčių visus, kas tik šio skanėsto paragauja. Viena nepatogu – paruoštą tiramisu reikia kelias valandas palaikyti šaldytuve.
Gaminimo eiga
1. Maskarponę, cukraus miltelius, apelsino žievelę ir grietinėlę išmaišykite iki vientisos masės.
2. Sausainius mirkykite kavoje, dėkite į norimą formą. Ant jų tepkite ½ kremo, ant viršaus vėl dėkite kavoje mirkytus sausainius, ant jų užtepkite likusį kremą ir ant viršaus sudėkite likusius mirkytus sausainius.
3. Viską apibarstykite kakava ir dėkite į šaldytuvą 2–3 val. susistovėti. Papuoškite bazilikų lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai