Rizotą su pankoliais ir smidrais drąsiai ruoškite laukdami svečių. Tai itin gardus ir sodrus patiekalas. Rizotą su pankoliais ir smidrais gardinkite pipirais.

Gaminimo eiga

1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.

2. Į keptuvę sudėkite sviestą ir smulkintus svogūnus. Troškinkite apie 5 min., kol svogūnai suminkštės.

3. Suberkite ryžius ir maišydami pakepkite 1–2 min., kol ryžiai pasidarys permatomi.

4. Supilkite vyną ir troškinkite 1–2 min. Pilkite trečdalį sultinio. Pavirkite apie 5 min. ir supilkite dar vieną trečdalį sultinio. Virkite dar 5 min.

5. Pankolį supjaustykite kubeliais, smidrus – stambiais gabalėliais. Į ryžius supilkite likusį sultinį.

6. Į išvirusius ryžius sudėkite sviestą ir smulkintas daržoves. Išjunkite kaitrą ir išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.

7. Dėkite į lėkštę ir pagardinkite pipirais.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG

www.DELFI.lt
Atgal į Recetų receptai

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai