Ingredientai
svogūno
1
vnt.
sviesto (kepimui)
2
v. š.
apvaliagrūdžių ryžių
200
g
baltojo vyno
100
g
sultinio
700
g
pankolio
0.5
vnt.
smidrų
7
vnt.
sviesto
130
g
tarkuoto kietojo sūrio
1
sauja
juodųjų pipirų
žiupsnelis
Porcijos: 1
Rizotą su pankoliais ir smidrais drąsiai ruoškite laukdami svečių. Tai itin gardus ir sodrus patiekalas. Rizotą su pankoliais ir smidrais gardinkite pipirais.
Gaminimo eiga
1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Į keptuvę sudėkite sviestą ir smulkintus svogūnus. Troškinkite apie 5 min., kol svogūnai suminkštės.
3. Suberkite ryžius ir maišydami pakepkite 1–2 min., kol ryžiai pasidarys permatomi.
4. Supilkite vyną ir troškinkite 1–2 min. Pilkite trečdalį sultinio. Pavirkite apie 5 min. ir supilkite dar vieną trečdalį sultinio. Virkite dar 5 min.
5. Pankolį supjaustykite kubeliais, smidrus – stambiais gabalėliais. Į ryžius supilkite likusį sultinį.
6. Į išvirusius ryžius sudėkite sviestą ir smulkintas daržoves. Išjunkite kaitrą ir išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
7. Dėkite į lėkštę ir pagardinkite pipirais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai