Šviežios lapinės salotos su marinuotu moliūgu ir sūriu parmos kumpiu tinka pietums ir vakarienei. Taip pat tai gali būti greitas užkandis. Salotas patiekite iškart pagaminę.

Gaminimo eiga

* Šonine skustuko dalimi iš moliūgo išskobkite juosteles ir įdėkite jas į dubenį.

* Mažame puode sumaišykite cukrų, vandenį ir actą. Užvirinkite. Supilkite marinato mišinį ant moliūgų ir palikite atvėsti.

* Salotų paruošimas: nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus ir sudėkite į dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.

* Į lėkštę tolygiai išdėliokite salotų lapus, Parmos kumpį, fetos sūrį, marinuotą moliūgą ir apibarstykite moliūgų sėklomis.

* Valgykite šviežią. Laikykite salotas šaldytuve iki 1-2 dienų sandariame konteineryje.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai