aA
Vienas interneto pradininkų nutarė perkelti tinklą į aukštesnį lygį. Jo taikinyje - kosmosas.
“Interneto visuomenės sąjungos” prezidentas Vintonas Gray Cerfas pranešė, kartu su NASA reaktyvinių variklių laboratorijos specialistais pradėjęs tyrimus kaip ateityje internetas veiks atvirame kosmose.

V.Cerfas mano, kad sausumoje internetas jau beveik maksimaliai išsiplėtė, todėl labai svarbu pradėti kurti tarpplanetinių ryšių infrastruktūrą kosmose.

“Mes sukūrėme krūva naujų protokolų, kurie papildys egzistuojančius, kad mes galėtume efektyviai kurti tinklą”, - sakė jis laikraščiui “Guardian Unlimited”. “Specialūs išėjimai suksis orbitoje aplink planetas ir palydovus, kurių pagalba bus sujungta daugybė kosmoso kūnų. Internetas įsiskverbs į visatos gilumą.”

Žinoma V.Cerfą domina ir “žemiškieji” dalykai. Šios savaitės pradžioje jis liudijo kaip ekspertas, nagrinėjant interneto aukcionų portalui “e-Bay” iškeltą ieškinį. Prancūzijos žydų studentų sąjunga ir antirasistinė organizacija “Licra” apkaltino tinklalapį bloga įtaka Prancūzijos internautams. Aukcione buvo demonstruojamos įvairios II pasaulinio karo laikų nacių regalijos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0