aA
Trečiadienį vienoje sostinės mokyklų kilus konfliktui dėl rinkimų agitacijos, Švietimo ir mokslo ministerija dar kartą primena, kad mokyklose per pamokas ar mokinių neformaliojo ugdymo užsiėmimus rinkimų agitacija negali vykti. Mokyklų vadovai privalo laikytis ugdymo planuose nustatytų reikalavimų dėl savaitinių pamokų skaičiaus ir trukmės.
Rinkimai, politika
Rinkimai, politika
© DELFI (R.Daukanto pieš.)

Kandidatų, politinių partijų susitikimai su rinkėjais neturi vykti per mokyklų organizuojamus visuotinius mokinių tėvų susirinkimus ar kitus renginius, per kuriuos aptariami nieko bendra su rinkimais neturintys klausimai.

Kitu laisvu po pamokų laiku, jeigu nevyksta jokie užsiėmimai, mokyklose gali vykti kandidatų susitikimai su mokyklos bendruomene.

Rekomenduotina, kad mokykloje nebūtų reklamuojama viena politinė partija. Jeigu rengiamas susitikimas su rinkėjais, turėtų būti kviečiami pasisakyti visų rinkimuose dalyvaujančių politinių partijų atstovai.

Susitikimuose, diskusijose gali dalyvauti 9-12 klasių mokiniai, kadangi į vyresnių klasių ugdymo turinį įtraukta valstybei ir vietos bendruomenei aktualių klausimų analizė, rinkimų, politinio veikimo mechanizmų aptarimas.

Vilniaus „Santaros" vidurinės mokyklos direktorė Larisa Jalovaja tikina besilaikanti Švietimo ir mokslo ministerijos nurodymų laikotarpiui prieš rinkimus, dėl to nesiėmusi organizuoti mokytojų susitikimo su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) kandidatais į Seimą.

Vilniaus vicemeras, LLRA atstovas Jaroslavas Kaminskis teigia, kad direktorė pati pažeidė įstatymus, atsisakiusi tai padaryti.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Iš vėžio gniaužtų vos trejų metukų sūnelį ištraukusiai Aušrai pačiai išgyti reikėjo daugiau nei 10 metų

„Momentas, kurio niekad nepamiršiu – gydytojas atėjo į palatą, ir pradėjo atvirai pasakoti,...

Garsiosios Fridos Kahlo namai Meksikoje: galima išvysti net lovą, kurioje ji mirė

Kadaise Meksiko mieste buvę Fridos Kahlo namai, o dabar – ir muziejus , kasdien sutraukia...

Eurolyga liežuvio nevaldžiusiam Atamanui neatleido – skyrė riebią baudą

Eurolygai teko įsikišti pačiame intriguojančių ketvirtfinalio batalijų įkarštyje ir padalinti...