aA
Vakar Japonijoje Yokohamos mieste pasibaigusioje viso pasaulio interneto vardų registruotojų konferencijoje buvo galutinai nutarta įvesti papildomus aukščiausio lygio (top level) plėtinius. Šis papildymas bus pirmasis nuo 1980 metų.
Registruotojai kol kas neaptarė visų detalių, kurias žadama paskelbti vėliau šiais metais. Tarp galimų plėtinių dažniausiai minimi “.travel”, “.shop” ir “.banc”.

Patvirtindama naujus plėtinius aukščiausio lygio vardų registravimo prižiūrėtoja ICANN siekia padidinti konkurenciją tarpa atskirų registruotojų bei suteikti vartotojams didesnį pasirinkimą. ICANN valdybos pirmininkės Esther Dyson teigimu, nauji plėtiniai gali įsigalioti nuo rudens arba vėliau.

Nauji plėtiniai palengvintų ir paiešką internete. Šiuo metu yra palyginti nedaug bendro vartojimo plėtinių, kaip “.com”, “.net”, “.org”, “.gov” ar “.edu”. Taip pat kiekviena šalis turi savo dviejų raidžių priesagą.

Tačiau kritikai neduoda ramybės registruotojams, klausdami, kokiu būdu bus skirstomi naujieji vardai, kaip bus kontroliuojamas jų skyrimas ir ar dėl jų nekils chaoso pasauliniame tinkle. Kai kurie ekspertai prognozuoja nemažai bylų dėl prekinių ženklų pažeidimų.

Ekspertai nerimauja, jog bendrovės ar fiziniai asmenys pigiai užregistruos šimtus įsimenančių pavadinimų, kaip, pavyzdžiui, o po to juos brangiai perpardavinės.

Kol kas ICANN vis dar nepranešė, kiek naujų plėtinių bus priimta, ar vardus su šiais plėtiniais galės įsigyti tik specifine veikla užsiimančios bendrovės, kaip pavyzdžiui “.travel” - turizmo firmos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Savo kabinete psichologė sulaukia net darželinukų: kokie ženklai signalizuoja, kad metas ieškoti pagalbos

Vaikų ir paauglių psichinė sveikata dar niekad nebuvo tokia prasta – tokią skaudžią žinutę...

Antarktidos ledynuose besiverianti milžiniška skylė matoma net iš kosmoso: mokslininkus glumina gelmėse vykstantys reiškiniai skylės dydis – kaip dvi Lietuvos

Mokslininkai išsiaiškino, kodėl Antarktidos jūros lede nuolat atsiveria milžiniška skylė.

„Politico“: Lenkija mano, kad turi slaptą ginklą, galintį Trumpą nuteikti prieš Putiną

Lenkijos vyriausybė turi kozirių, kurie padėtų įtikinti kandidatą į JAV prezidentus Donaldą...