Šia Met Gala tema buvo pagerbtas Karlas Lagerfeldas, kuris nuolat lankėsi Metropoliteno meno muziejaus kostiumų institute.

Naujoje parodoje, kurią pirmieji ir išvydo garsieji svečiai, bus eksponuojama apie 250 retų daiktų iš Kostiumų instituto kolekcijos. Daugiau nei 400 metų mados istoriją apimantys kūriniai, tarp kurių - Schiaparelli, Dior, Givenchy ir kt., yra pernelyg trapūs, kad juos vėl būtų galima dėvėti. Pavyzdžiui, Charles Frederick Worth suknelė sukurta 1877 m.

Tačiau vakaro vinimi, kaip ir kasmet, tampa svečiai, kurie iškilmingam vakarui ruošiasi ne vieną mėnesį. Kim Kardashian šįkart atvyko liemenį išryškinusia pilka suknele su korsetu, Serena Williams sublizgo aukso spalvos apdaru, Rita Ora nusprendė atidengti kūną itin atvira suknia, taip apnuogindama visą šoną bei išryškindama savo linijas. Kai kurie, stilistų teigimu, pataikė tiesiai į dešimtuką, o kai kurie tapo tikromis stiliaus katastrofomis bei nuobodybėmis, pasirinkdami itin saugius bei niekuo iš minios neišskiriančius kostiumus. Buvo pasipuošusių vien tik vonios rankšluosčiu, o kai kurių sukneles teko nešti aplink besisukiojusiems asistentams ar apsaugos darbuotojams.

2024 m. Met Gala vedėjais tapo Zendaya, Jennifer Lopez, Bad Bunny ir Chrisas Hemsworthas. Praėjusiais metais šis vaidmuo teko tokioms įžymybėms kaip Penélope Cruz, Michaela Coel, Rogeris Federeris, Dua Lipa ir „Vogue“ vyr. redaktorei Annai Wintour.

„Met Gala“ rengiama nuo 1995 m. Bėgant metams šis renginys tapo labai mėgstama kasmetine mados švente, į kurią kvietimo laukia net ir patys garsiausi žymūs žmonės iš pačių įvairiausių sričių.

Kas vyksta vakaro metu - paslaptis

Kas vyksta šiame renginyje? Jei trumpai, tai - paslaptis. Dėl šios priežasties svečiai turi laikytis tam tikrų taisyklių - neleidžiama su savimi turėti mobiliojo telefono, todėl ir nuotraukų socialiniuose tinkluose nėra.

Tačiau čia įleidžiami profesionalūs akredituoti fotografai, todėl pasaulis pamato garsenybių pasirinktus apdarus ir tai bent jau kuriam laikui tampa viena įdomiausių temų žiniasklaidoje. Žinoma tik tiek, jog svečiai visada apžiūri parodą prieš susėsdami kartu vakarieniauti. Labdaringo vakaro metu surenkama įspūdinga 8-ženklė suma Mados institutui bei jo parodoms.

Iki pat renginio jo kviestinių svečių sąrašas taip pat laikomas visiškoje paslaptyje.

Pasižvalgykite po įspūdingą šių metų svečių galeriją: