Raugintų kopūstų sriubą žino kiekvienas, kas turėjo laimės ragauti močiutės gaminamus patiekalus. Ir jei tada ji nebūtinai žavėjo, šiandien mūsų išlavėję skonio receptoriai leidžia pajusti, kokia vis tik raugintų kopūstų sriuba gardi.

Gaminimo eiga

1. Džiovintus grybus pjaustome juostelėmis, dedame Į nedidelį puodą, užpilame vandeniu, užviriname, išjungiame ugnį ir uždengus dangtį leidžiame pastovėti maždaug pusvalandį. Praėjus laikui vėl užviriname, dedame nepjaustytą svogūną, verdame apie 30 minučių ir išjungiame.

2. Į puodą pilame vandenį, dedame mėsą arba sultinio kubelius, nusunktus raugintus kopūstus (kopūstų sunkos neišpilame), užviriname, uždengiame dangčiu ir verdame ant mažos ugnies maždaug puse valandos. Tada į puodą supilame virtus džiovintus grybus (kartu su vandeniu kuriame jie virė). Sumaišome, uždengiame dangčiu ir kaitiname ant labai mažos ugnies dar pusę valandos.

3. Keptuvėje ištirpiname sviestą, pilame šlakelį augalinio aliejaus. Riebalus įkaitiname ir juose pakepiname smulkiai pjaustytą vieną svogūną ir stambia tarka sutarkuotą morką.

4. Keptuvės turinį sukrečiame į puodą, dedame griežinėliais pjaustytas dešreles, pomidorų padažą, lauro lapus, pipirus. Išimame svogūną. Dar viriname apie valandą ant labai mažos ugnies. Išvirtą sriubą paragaujame, jeigu reikia, pagal skonį dedame druskos. Jeigu trūksta rūgštumo, pilame raugintų kopūstų sunkos.

5. Raugintų kopūstų sriuba patiekiama užbalinta grietine, su bulvėmis virtomis su lupenomis.

Skanaus!

patarimupasaulis

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai