Perlinių kruopą sriuba yra vėsesnio laikotarpio patiekalas, ji soti ir šildanti. Jei norite pasigaminti perlinių kruopų sriubos, patartina kruopas užsimerkti iš vakaro.

Gaminimo eiga

1. Perlines kruopas užpilkite vandeniu ir palikite per naktį. Prieš gaminant sriubą tą vandenį nupilkite ir kruopas perplaukite.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, diskeliais pjaustytas morkas.

3. Į puodą sudėkite daržoves, supilkite sultinį (jei neturite, tiks ir vanduo), suberkite perplautas perlines kruopas ir viską virkite apie 30-40 miučių, kol kruopos suminkštės.

4. Tada berkite kubeliais pjaustytas bulves, prieskonius ir dar pavirkite apie 10 minučių, kol bulvės suminkštės.

5. Išvirtai sriubai leiskite porą minučių pastovėti ir tada patiekite. Jei norite, perlinių kruopą sriubą užbalinkite grietine ar natūraliu jogurtu.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai