Ingredientai

Pavasariui įpusėjus, stengiamės pakeisti mitybą ir pereiti prie liesesnio, paprastesnio ir sveikesnio maisto. Būkime atviri, vėl pamėgti salotas po sočių žiemos patieklų – nėra taip lengva.

Gaminimo eiga

Tam, kad būtų paprasčiau – pateikiame tris nesudėtingus užpilus, sužadinančius norą dar šiandien užkąsti salotų ir pradėti nedelsiant ruošti figūrą vasarai.

Balzamiko renesansas

Balzamikas – tai autentiškas vynuogių actas kildinamas iš Modenos regiono Italijoje. Jį atradę gurmanai greitai įtraukė actą į nesuskaičiuojamą gausą skirtingų receptų, tačiau dažniausias jo vartojimas – ruošiant salotas.

Prekybos tinklo „IKI“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen balzamiko mylėtojams siūlo išbandyti kiek paįvairintą užpilą: „Pabandykite du šaukštus balzaminio acto suplakti su analogišku kiekiu sezamų aliejaus. Užpilą paįvairinkite tarkuota imbiero šaknimi (20g) bei sauja pjaustytų kalendrų. Šis padažas jus įkvėps į klasikines salotas pažvelgti kitaip“.

Prancūziškos tradicijos salotoms

Garstyčios – svarbi kulinarinio paveldo dalis tiek Azijoje, tiek Europoje. Šiandien šis prieskonis plačiai naudojamas padažų gamyboje tiek dėl naudingų organizmui savybių, tiek dėl išskirtinio pikantiško skonio.

Maisto ekspertė dalinasi: „Lietuvoje vis labiau populiarėja prigyja prancūziški gaminimo įpročiai, todėl siūlau prisiminti vieną iš esminių šios virtuvės skonių. Garstyčių grūdeliai yra pagrindinė prancūziško vinegreto užpilo sudedamoji dalis. Šaukštą grūdelių sumaišę su dviem šaukštais nerafinuoto, šalto spaudimo alyvuogių aliejaus, šaukštu baltojo vyno acto, turėsime tradicinę formulę, tačiau pridėję saują pjaustytų petražolių, gausime jau naują užpilą salotoms.“

Japoniškas siurprizas

Krienai – gerai lietuviams žinomas ir pamėgtas augalas, o jų japoniška atmaina – vasabis, kiek egzotiškas, tačiau taip pat plačiai taikomas prieskonis, praversiantis ir gaminant salotas.

Kulinarė A. Rasmussen pataria dar neišbandžiusiems šio ingrediento, išdrįsti eksperimentuoti: „mėgstantiems intensyvesnio skonio užpilus, siūlau sumaišyti tris skonius – rūgštelę, saldumą ir liežuvį kandantį aštrumą. Šiam padažui reikia suplakti 3 šaukštus citrinos sulčių, šaukštą medaus ir pusę arbatinio šaukštelio vasabio miltelių. Galiu pasakyti, kad rezultatas maloniai nustebins visus salotų mėgėjus“.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai