Ingredientai
Vištienos filė
500
g
Morkos
2
vnt.
Pievagrybiai
8
vnt.
Salierų šakniavaisiai
0.5
vnt.
Druska
žiupsnelis
Pipirai
pagal skonį
Svogūnai
1
vnt.
Česnakai
1
skiltelė
Sviestas
2
šaukšteliai
Grietinėlė
200
ml
Garstyčios
1
šaukštelis
Vištienos sultinys
50
ml
Porcijos: 4
Gaminimo eiga
Vištienos filė supjaustykite vieno kąsnio gabaliukais ir apiberkite druska ir pipirais.
Morkas ir pievagrybius supjaustykite griežinėliais. Saliero šaknį- nedideliais gabaliukais.
Susmulkinkite svogūną, o česnako skiltelę išspauskite.
Vištieną apkepkite svieste ir sudėkite visas daržoves. Uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.
Pamaišykite, supilkite vištienos sultinį, įdėkite garstyčias. Gerai išmaišykite ir vėl uždenkite dangčiu. Taip kepkite ant nedidelės ugnies dar 5 minutes.
Dangtį nukelkite ir padidinkite ugnį, kad nugaruotų šiek tiek skystimo. Taip kepkite apie 5 minutes.
Sumažinkite ugnį ir supilkite grietinėlę.
Maišant kepkite, kol grietinėlė užvirs.
Patiekite su ryžiais.
Atsiliepimai