Čeburekus valgo net tie, kas mėsos privengia. Traškūs išorėje, tačiau minkšti ir sutingi viduje – būtent tokių čeburekų receptą jums ir patiekiame.

Gaminimo eiga

1. Gaminame čeburekų įdarą. Į dubenį dedame faršą, burokine tarka sutarkuotą svogūną, druską, prieskonius, pilame karštą sultinį, lydytą sviestą ir išmaišome.

2. Kefyrą pilame į dubenį, beriame druską, dalimis beriame miltus, maišome, vėliau minkome tešlą kol nebelips prie rankų. suformuojame pailgą volelį ir supjaustome lygiomis dalimis. Tešlos gabalėlius iškočiojame labai plonai į apvalų lakštą, vienoje pusėje uždedame įdaro, kita lakšto puse uždengiame ir gerai užspaudžiame kraštus. Tai galima padaryti pirštais arba šakute. Jeigu norite kad čeburekų kraštai būtų gražesni, apipjaukite juos specialiu įrankiu.

3. Keptuvėje su storu dugnu įkaitiname aliejų. Jo turi būti tiek, kad beveik apsemtų čeburekus. Sumažiname ugnį ir kepame čeburekus kol gražiai apskrus, maždaug po 2-2,5 minutes iš kiekvienos pusės.

Skanaus!

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai