Gaminimo eiga

Pusę riešutų susmulkinkite, o kitą pusę sumalkite mėsmale.

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaltais riešutais. Po vieną nuolat maišydami įmuškite kiaušinius. Suberkite su krakmolu ir kepimo milteliais sumaišytus miltus, suskaldytus riešutus ir išmaišykite.

Tešlą sukrėskite į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepkite valandą 175 C temperatūroje.

Atvėsusį keksą pabarstykite cukraus pudra ir apipilkite citrininiu glajumi bei apibarstykite lazdynų riešutais.

Jeigu vaišinsite suaugusiuosius, dar karštą keksą sulaistykite romu arba konjaku - jis įgaus nuostabų aromatą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai