Ingredientai

Miltai 375 g
Pienas 250 ml
Medus 1 šaukštelis
Druska žiupsnelis
Aliejus 8 šaukštai
Česnakai 2 skiltelės
Čiobreliai žiupsnelis
Druska pagal skonį
Bazilikai žiupsnelis
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Pieną truputį pašildykite ir į jį suberkite sutrupintas mieles, žiupsnelį druskos ir įdėkite šaukštelį medaus. Išmaišykite, kad ištirptų, įdėkite šaukštą miltų ir palikite pakilti. Paskui suberkite likusius miltus ir gerai išminkykite tešlą. Uždenkite švariu audiniu ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

Pomidorus supjaustykite gabaliukais.

Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite pomidorus ir prieskonius, pagardinkite druska ir patroškinkite 5 minutes.

Pakilusią tešlą dar paminkykite. Padalinkite į 4 dalis ir iš kiekvieno gumuliuko iškočiokite po paplotį.

Papločius aptepkite aliejumi, uždėkite paruošto įdaro, apibarstykite tarkuotu sūriu ir šaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 20 minučių.

Papuoškite pomidoro riekelėmis ir šviežiu baziliku.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai