Ingredientai
cukraus
1
a. š.
sausų mielių
5
g
vandens
300
ml
alyvuogių aliejaus
1
v. š.
miltų
470
g
druskos
1
a. š.
Susiruošėte gaminti picą, o picos pado neturite? Ne bėda – juk jį galimapasigaminti patiems. Ir, patikėkite, toks picos padas bus kur skanesnis už pirktinį.
Gaminimo eiga
1. Į dubenį dėkite šaukštelį cukraus, sausas mieles, įpilkite šilto vandens, alyvuogių aliejaus ir viską išmaišykite. Tada dėkite ⅓ miltų ir maišykite. Įberkite druskos, dėkite dar ⅓ miltų ir vėl viską išmaišykite. Kai tešlos nebepavyks maišyti šaukštu, sudėkite likusius miltus ir minkykite tešlą rankomis.
2. Tešlą padalinkite pusiau ir suformuokite rutuliukus. Tešlos rutuliukus sudėkite į didesnį indą, uždenkite maistine plėvele, kad tešla neišdžiūtų ir kildinkite, kol rutuliukai padvigubės.
3. Picos tešlos rutuliuką iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus iki norimos formos picos pado.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG
Atsiliepimai